Tietosuoja- ja evästekäytäntö ja Asiakastietojen käsittely

Tietosuoja

Olet varmaankin päätynyt tänne, koska haluat tietää, miten keräämme ja käytämme tietojasi. Mielestämme on tärkeää, että tiedät, miksi ja miten käsittelemme tietojasi ja miten voit toimia, jos haluat kieltäytyä.

Henkilötietojesi turvallisuuden ja yksityisyyden suojaaminen on Sulzerille tärkeää. Me käsittelemme henkilötietoja sovellettavien tietosuoja- ja tietoturvalakien mukaisesti.

Tässä Tietosuojakäytännössä kerrotaan, mitä henkilötietoja keräämme käyttäessäsi (jolloin olet “käyttäjä”) Sulzerin verkkosivustoa ja sosiaalisen median kanavia sekä viestisovelluksia ja muita sovelluksia (“Sulzerin sivut”). Kerromme myös, miten Sulzer (“Sulzer”) ja kaikki Sulzer Groupiin kuuluvat yhtiöt ja/tai tytäryhtiöt eri puolilla maailmaa (“Sulzer ja sen tytäryhtiöt”) näitä tietoja (“henkilötiedot”) käsittelevät.

Kuka on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä?

Sulzer Management Ltd. on henkilötietojen käsittelijänä vastuussa henkilötiedoistasi. Sulzer on maailmanlaajuinen yhtiö, jonka päätoimipaikka sijaitsee Sveitsissä osoitteessa Neuwiesenstrasse 15, 8401 Winterthur, Switzerland.

Kun annat suostumuksesi Sulzerin verkkosivustolla, hyväksyt tämän Tietosuojakäytännön ja annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn ja evästeiden käyttöön tässä käytännössä mainittuja tarkoituksia varten. Voit peruuttaa suostumuksesi koska tahansa siihen tarkoitetulla toiminnolla tai ottamalla yhteyttä Sulzerin Global Data Privacy Officerin osoitteeseen privacy [at] sulzer com.

Käytämme teknisiä ja organisatorisia tietoturvamenettelyitä henkilötietojesi turvallisuuden varmistamiseksi sekä suojellaksemme istunto- ja henkilötietojasi luvattomalta tai laittomalta käsittelyltä ja/tai tahattomalta menetykseltä, muokkaamiselta, paljastamiselta tai käytöltä. Sulzer varmistaa turvatoimenpiteiden toteutumisen asianmukaisilla laatuspesifikaatioilla, työntekijöiden koulutuksella sekä teknisillä turvakeinoilla, kuten HTTPS:llä, tietokannoilla ja salasanasuojauksella.

Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojemme käsittely perustuu oikeusperusteeseen (kuten suostumukseesi, sopimukseen tai lakiin) tai oikeutettuun etuun. Käsittelemme henkilötietoja sovellettavien tietosuoja- ja yksityisyyslakien mukaisesti seuraavia tarkoituksia varten:

  • pääsy Sulzer-sivuille ja kyselyiden käsittely niillä
  • rekisteröityminen ja pääsy suljettuihin käyttäjäryhmiin
  • julkistamattomien yksityiskohtaisten tietojen toimitus
  • uutiskirjeiden tilaus sekä vastaavien tietojen ilmoitettu tai ilmeinen keruu
  • markkinointi, mainonta ja myynti
  • osallistuminen kyselyihin ja palautteen antaminen
  • Sulzerin sivujen, tuotteiden ja palveluiden parantaminen, tutkimus ja kehitys, tekninen toiminta ja suojauksen ylläpito, käyttäjien kirjautumistietojen käsittely tarkoituksena antaa käyttäjälle pääsy käyttöoikeutta vastaavaan sisältöön sekä mahdollistaa kertakirjautuminen muihin järjestelmiin, tilastotietojen käsittely ja markkinatutkimus
  • sovellettavien lakien ja määräysten noudattaminen
  • muut laissa määrätyt tai lain sallimat tarkoitukset.

Sovellettavan lain mukaisesti henkilötietoja voidaan jakaa yllä olevia tarkoituksia varten myös muille Sulzer Groupiin kuuluville yhtiöille sekä kolmansille osapuolille, jotka ostavat liiketoimintoja tai niiden osia Sulzerilta tai sen tytäryhtiöiltä suoraan tai epäsuorasti. Tietoja voidaan jakaa myös markkinoinnin, myynnin, tutkimuksen ja kehityksen yhteistyökumppaneiden, palveluntarjoajien sekä Sveitsin ja/tai muiden maiden viranomaisten kanssa tai muuten lain tai oikeuden määräyksen edellyttämällä tavalla.

Missä säilytämme ja käsittelemme henkilötietojasi? / Henkilötietojen siirtäminen

Sulzer ja sen tytäryhtiöt säilyttävät henkilötietoja ja hallinnoivat Sulzerin sivuja omissa toimipisteissään tai palveluntarjoajiensa toimipisteissä, jotka sijaitsevat Sveitsissä ja Euroopan unionin alueella. Sulzer ja sen tytäryhtiöt voivat käsitellä ja käyttää henkilötietoja myös muissa maissa. Sulzer voi myös delegoida kyseisten tietojen käsittelyn kolmansille osapuolille, kuten ulkomailla sijaitseville tytäryhtiöille. Jos tietoja käsitellään maissa, joissa riittävä suojaustaso ei ole taattu, Sulzer tarjoaa tietojen riittävän suojauksen sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti sekä järjestämällä sopimukselliset takuut esimerkiksi EU:n mallisopimuslausekkeiden tai yritystä koskevien sitovien sääntöjen mukaisesti. Siirto voi myös perustua suostumusmenettelyn poikkeukseen, sopimuksen solmimiseen tai toteutukseen, oikeudellisten vaateiden määritykseen, toteutukseen tai täytäntöönpanoon, ensisijaiseen yleiseen etuun tai tietojen luovutukseen yksityishenkilöiden koskemattomuuden suojaamiseksi. Voit pyytää kopiota sopimuksellisista takuista tai neuvoa kyseisten kopioiden hankkimiseen yhteyshenkilöltä, joka on mainittu kohdassa ”Mitä oikeuksia sinulla on?”” alla. Sulzer pidättää itsellään oikeuden muokata kyseisiä kopioita tietosuoja- tai salassapitosyistä.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin Sulzer pitää sitä tarpeellisena tai tarkoituksenmukaisena sovellettavien lakien, sopimuksen, suostumuksesi tai oikeutetun edun kannalta tai niin kauan kuin tietoja tarvitaan lailliseen käyttötarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Sulzer poistaa henkilötiedot heti, kun niitä ei enää tarvita tai kun käyttäjä poistaa käyttäjätilinsä itse tai pyytää Sulzerilta sen poistamista. Joka tapauksessa tiedot poistetaan, kun niiden lakisääteinen enimmäissäilytysaika on päättynyt.

Sinulla on oikeus käyttää tietosuojaoikeuksiasi koska tahansa ja saada tietoa sinua koskevista säilytettävistä henkilötiedoista, oikaista ja täydentää henkilötietojasi, vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai vaatia henkilötietojesi poistamista. Mikäli henkilötietojasi ei tarvita sopimukseen tai lakiin perustuvaa vaatimusta varten, Sulzer poistaa tiedot milloin tahansa pyynnöstäsi. Lisätietoja yhteyden ottamisesta Sulzeriin on kohdassa ”Mitä oikeuksia sinulla on?”” alla. Sulzer pidättää itsellään oikeuden olla yhteydessä sinuun sähköisesti (erityisesti sähköpostitse) tähän asiaan liittyen sekä käsitellä viestintätietoja IT-järjestelmissään.

Sulzerin sivujen evästeet

Sulzerin sivuilla käytetään “ensimmäisen osapuolen” evästeitä (Sulzerin sivujen asettamia evästeitä) ja “kolmannen osapuolen” evästeitä (kolmannen osapuolen sivustojen asettamia evästeitä), jotka liittyvät Sulzerin sivuja varten tarjottavaan palveluun. Tällaisia palveluita voivat olla esimerkiksi Googlen anonymisoitu web-analytiikka ja käyttötilastot, Sitecoren kokemusanalytiikka mallien ja trendien tunnistamiseksi Sulzerin sivuilla, Salesforce Sales Cloud- ja Salesforce Pardot -käyttömallit liidien luomista ja markkinoinnin automatisointia varten sekä Googlen mainokset ja Googlen uudelleenmarkkinointi.

Nämä tiedot sisältävät viittaajan, Sulzerin sivuilla vierailun päivämäärän ja ajan, IP-osoitteen, maa- ja kielitiedon, laitetietoja (kuten laitteen mallin, käyttöjärjestelmän, selainversion ja näyttöikkunan koon), verkkotietoja (kuten operaattorin), istuntoevästeitä (istuntokohtaisia ja pysyviä evästeitä), tiedostolataukset, katsotut videot, käytetyt hakusanat, sivustolla vierailuun käytetyn selaimen ja laitteen tyypin sekä tietoja siitä, miten käytät Sulzerin sivuja (nämä yhdessä ovat “lokitiedostoja”).

Uudelleenmarkkinointi

Käytämme uudelleenmarkkinointia teksti- tai kuvamainosten näyttämiseen verkossa. Uudelleenmarkkinoinnilla tavoitamme käyttäjiä, jotka ovat aiemmin käyneet Sulzerin sivuilla, ja voimme näyttää heille oleellisia mainoksia heidän vieraillessaan muilla sivustoilla. Kolmansien osapuolten palveluntarjoajat, kuten Google, käyttävät evästeitä näyttääkseen mainoksia, jotka perustuvat käyttäjän aiempaan vierailuun Sulzerin sivuilla. Siksi Sulzerin sivuilla vierailun aikana asetetaan kolmansien osapuolten mainospalveluiden evästeitä. Vierailemalla Sulzerin sivuilla vahvistat, että kolmannen osapuolen palveluntarjoaja, kuten Google, käsittelee henkilötietojasi laillisesti esimerkiksi suostumuksellasi.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Mikäli annat aktiivisesti suostumuksesi evästeiden käsittelyyn, voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi myöhemmin tapahtuvaan käsittelyyn.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat valittaa tästä tietosuoja- ja evästekäytännöstä tai Sulzerin tavasta käsitellä henkilötietojasi, lähetä sähköpostia osoitteeseen webmaster [at] sulzer.com tai ota yhteyttä Sulzerin Global Data Privacy Officeriin.

Sulzer Global Data Privacy Officer
Sulzer Management Ltd.
privacy [at] sulzer.com
Neuwiesenstrasse 15 8401 Winterthur, Switzerland

Osoitteeseen webmaster [at] sulzer.com lähetettävällä viestillä voit myös perua suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn, pyytää oikeutesi nojalla Sulzerin säilyttämiä sinua koskevia henkilötietoja, vastustaa henkilötietojesi käsittelyn tulevaisuudessa sekä pyytää henkilötietojesi oikaisua tai poistamista. Sinulla on myös oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen ja oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle sovellettavan tietosuojalain mukaisella tavalla. Huomaa, että pyyntösi voidaan käsitellä vasta, kun olet tunnistautunut esimerkiksi esittämällä kopion henkilökortistasi. Sähköisen suoramarkkinointimateriaalin tilaus on mahdollista perua helposti siihen tarkoitetulla toiminnolla. Voit myös poistaa osoitteesi sähköisen suoramarkkinoinnin listaltamme lähettämällä viestin osoitteeseen webmaster [at] sulzer.com.

Tämän käytännön muutokset

Tämä Tietosuojakäytäntö tulee voimaan 11. maaliskuuta 2020. Sulzer pidättää itsellään oikeuden korjata tai muuttaa tätä käytäntöä tai peruuttaa sen koska tahansa. Korjattu, muutettu tai peruutettu käytäntö julkaistaan tällä sivulla.